Sunday, May 16, 2010

apabila kaki novel bertemu novel
Jom kitew layan novel..uishhh cik aten sudah kembali mengambil tampuk hobi lamanya iaitu membaca muka bukua..hu3 sangat bersemangat..td awal2 pagi sangat terasa boring tahap mampan tetapi apabila kaki novel bertemu dengan novel yang menarik perhatian terus ak gapai dan genggam ia hingga ak tahu apa pengakhiranya..aku sedang melayan novel..mood juga adalah novel..ak nak makan buku satu ari ni..sy sangat sayang novel sehinggakan kekasih di tinggalkan bertepian(ececece poyo je)lalalalalalala sungguh enjoy membaca ayat2 yang di garap oleh anis ayuni..i love to read..dulu boley katakan satu hari 2 novel aku perabiskan tp sekarang satu je sebabnya novel yg ditulis bukan kemain nak sama cite dye
SAAT KAU KATA CINTA
Sinopsis

MELIHAT gambar-gambar Nuril bersama Hijaz sewaktu percutian mereka di Paris membuatkan hati Darwina tersentak. Namun dia tiada kekuatan untuk menceritakan kepada Nuril hal yang sebenar.

Bimbang Nuril akan mengambil tindakan di luar jangkaan. Lalu, ‘direlakan’ episod cinta anak-anak sekolah antara dia dengan Hijaz berakhir dengan kehancuran.


Takdir menemukan Darwina dengan Azril. Lelaki itulah sandarannya untuk membina bahagia. Sedang hatinya diulit cinta, dia bertemu dengan Syafi sewaktu kunjungannya ke United Kingdom. Pertemuan yang tidak meninggalkan tanda di dalam hati kerana di tanah air sudah ada yang merindu.

Tanpa diduga, sekali lagi dia diuji. Bahagia yang diharap, derita yang tiba. Emosi Darwina menjadi seperti roller coaster apabila Azril rupa-rupanya berdusta dalam bercinta.

Kemunculan Hijaz setelah sekian lama menghilang membuatkan hati Darwina kacau. Lelaki itu tidak per nah jemu merayu jiwanya. Benarkah hadirnya Syafi sebagai penyelamat rumah tangga Hijaz dan nuril

No comments:

Post a Comment