Tuesday, June 21, 2011

ABAH & MAMA




Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera..


Selamat hari rabu semua..Sebelum aku sibuk nak ke kitchen aku nak update story tentang abah dan mama..

Abah dan mama buah hati pengarang jantung aku..hehehe
Gambar ini masa tahun lepas kami raya di rumah sendiri tanpa balik beraya di kampung.
Siapalah dalam dunia ini tak sayangkan parents diakan.Mesti semua sayang macam aku jugak.Tapi kita sebagai seorang anak mesti tak lari dari buat kesilapan pada kedua orang tua kita.Tak gitukan.hahahha.Aku sayang gila mama dan abah.Tak tahulah tadi bukak facebook nampak gambar ini terus on blog terus cite pasal mereka.

Okeylah saya nak ke kelas.Nak rushing2 siap semua .Nak balik Bukit Jelutong dulu amik baju kitchen tukar2 semua.Terus VROOM ke MSU.

Bye hari ini ada kelas kitchen BASIC WESTERN 2-9 mlm .

Monday, June 20, 2011

JIWA ITU TERSEKSA



Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera...


google

Luahan untuk jadi tatapan.
Tapi jiwa itu berkata.
Jiwa itu terseksa.
Oh jiwa.


Semakin sukar untuk di luah.Semakin sukar di ungkap.Semoga jiwa ini menemui kebahagiaan.AMIN





Saturday, June 18, 2011

Chinese Fast Building (Chinese workers build 15-story hotel in just six ...

Monday, June 13, 2011

Hidup Penuh Dugaan




Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera Semua...



Hari demi hari.Detik demi detik.Usia aku semakin meningkat.Aku bukan lagi baby yang masih kecil di kendong mama ke hulur hilir.Aku semakin membesar menjadi manusia .Aku sedang meniti usia sebagai seorang yang dewasa.Tapi setiap dari kita pasti diberikan ujian hidup.
Manusia memang tak pernah lari dari dugaan.


Hidup ini memang suatu ujian.Hadapilah ia dengan
tenang dan sabar.Senyum selalu.Hadapi ia dengan senyuman.



Sunday, June 5, 2011

Review KUNG FU PANDA




Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera Semua..



Hari ini bangun2 tido je along terus suruh kitorang semua siap..Nak g mana?Tengok kung fu panda.Dalam hati aku alaaaa cite katun konfem tak besh sebabnya aku membesar bukan depan tv.Tapi membesar dengan sikap yang nakal macam lelaki dan suka merayau2..hahahaha..

Tak sangka gila cite kung fu panda best!!Tak tipu aku suka gila ngan panda..OH PO....POOOOOO...Memang best la tak tipunya..pergi tengok taw yang tak pergi tengok lagi cite tu..

Kung fu panda 2 memang best!Lepas ni mesti ada sambungan lagikan

Saturday, June 4, 2011

Nak jadi macam dorang...





Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera Semua..


Terasa terpanggil-panggil untuk UPDATE BLOG TERCONGOK DI TENGAH LORONG ni.Selama ni aku bukan malas nak update tapi tersangat sibuk dengan belajar.Sekarang TENGAH CUTI SEMESTER 2 minggu je ye.Tak lama lepas ni kembali sibuk semula.Baru sekejap tadi jalan-jalan ke blog ayun ayunar,hanis zalikha,cik epal dan yuyu zulaikha.

Uish mereka2 ni popular sungguh.Sampaikan ada yanglebih 20k readers.Teruja la.Mereka insan biasa seperti aku tapi setiap dari mereka ada keistimewaan masing-masing.So no
wonderlah ramai yang baca.Takpe2 slow kayuh aten..Hahahahaahaha
berangan nak ada reader yang sangat ramai.Maka kena buat entry yang besh macam dorang.Lagi dorang dapat duit dari nufnag tu hahhaa sapa tak nakkan.Sedang menyimpan impian .All the best.


Last Practical Exam hari tu.Semester lepas aku belajar pastry.Memang syok

Buibui you all.